top of page
  • Forfatterens bildeTore Geir Nilsen

Bevegelse og moderat trening

Hvorfor det å bevege kroppen din er den beste medisinen og hvordan det kan bidra til å øke immuniteten din


Vi vet alle at trening er til fordel for kroppen vår på en rekke måter, og å øke immuniteten din er bare en av dem. Men det er ett viktig forbehold; frekvensen, varigheten og intensiteten på treningene dine betyr noe. Forskning tyder på at når det gjelder å øke immuniteten din, er trening med moderat intensitet best. Å trene med moderat til kraftig intensitet i 60 minutter eller mindre er optimalt for immunforsterkende fordeler, og fortsetter regelmessig at immun- og metabolske systemer fortsetter å styrkes. Les videre nedenfor for fem måter trening kan hjelpe immunforsvaret ditt på.


1. Trening stimulerer cellulær immunitet

Trening med moderat intensitet kan øke sirkulasjonen av immunceller i kroppen din for å forberede seg på en fremtidig infeksjon ved å oppdage den tidligere.


2. Trening hjelper deg å sove bedre

Søvntap kan påvirke visse deler av immunsystemet negativt. Personer som er mer fysisk aktive på dagtid har en tendens til å sovne lettere om natten.


3. Trening reduserer risikoen for sykdommer

Som hjertesykdom og diabetes. Disse forholdene gjør det vanskeligere å avverge infeksjoner og virussykdommer.


4. Trening reduserer stress og depresjon

Trening med moderat intensitet kan bremse frigjøringen av stresshormoner og positivt påvirke nevrotransmittere i hjernen som påvirker humør og atferd. Trening hjelper deg å håndtere stressfaktorer proaktivt med mer spenst og bedre humør!


5. Trening reduserer betennelse

Trening med moderat intensitet reduserer betennelse. Men vær oppmerksom, treningsintensitet betyr noe - langvarige tilfeller med høy intensiv trening kan faktisk øke betennelsen.


Dette er noe å tenke på hvis du har helseplager eller ønsker å redusere faren for å få betennelser og andre plager.

Så litt mosjon er bedre enn ingenting og for mange det beste.


3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page