top of page
  • Forfatterens bildeTore Geir Nilsen

Ikke tenk slanking men tenk helse!

Når du tenker helse vil bonusen bli at kroppen begynner å bygge muskler og metabolismen bedres. Mange forskere og eksperter mener at hard trening er stress for kroppen og øker produksjon av kortisol som igjen øker insulin og blodsukker


Mange anbefaler heller aerob trening og mosjon (Løpetrening med lav intensitet) som ikke stresser kroppen og binyrene.


Mosjon er viktig og sunt så lenge man har lav intensitet.


Samtidig er hvile viktig for restitusjon og oppbygging. Så en god natt søvn trenger vi for å ha en god helse.


Tenk gjerne forebyggende. Jeg anbefaler deg å ta en forebyggende helsetest med bioresonans.


Jeg har selv mye erfaring med lavkarbo, faste og blodtypedietten. Jeg har redusert min kroppsvekt med omtrent 22 kilo. Har holdt en stabil vekt i i omtrent 5 år. Jeg går turer i skog og mark, men også rundt i Oslo.


Jeg behandler meg selv med bioresonans hver uke med særlig vekt på metabolismen.

Metabolisme er det vi kaller kroppens forbrenning av næringsstoffer for å sikre energitilførsel og stoffer som er nødvendige for at kroppen skal fungere.


Metabolisme - omsetning av næringsstoffer i kroppen

Metabolisme er en generell betegnelse på den kjemiske prosessen i kroppen som omsetter luft (oksygen), mat og andre materialer til stoffer som kroppen behøver for å kunne fungere. Selv om metabolismen i det store og hele er den samme for oss alle, er det individuelle forskjeller. For eksempel, den kjemiske balansen i kroppen og hvor raskt næringsstoffene omsettes, varierer fra en person til en annen. Disse individuelle forskjellene er i høy grad bestemt av gener vi har arvet fra våre foreldre.


De fleste kjemiske reaksjonene i cellene har som formål å gjøre energien i maten tilgjengelig for ulike fysiologiske systemer i cellen. Eksempelvis kreves energi til muskelaktivitet, sekresjon fra kjertler, opprettholdelse av membranpotensialet i nerve- og muskelceller, syntese av stoffer i cellene, aborpsjon av mat fra fordøyelseskanalen og mange andre funksjoner. All energiholdig mat - karbohydrater, fett og proteiner - kan forbrennes i cellene og under denne prosessen frigjøres store mengder energi.


Metabolske forstyrrelser

Generelt er det to typer metabolske forstyrrelser som er knyttet til fordøyelsessystemet. Den ene typen er problemer som skyldes at vi spiser eller drikker for mye eller for lite, noe vi bestemmer selv. Den andre typen er genetisk, det vil si arvelig. Genetiske forstyrrelser kan ikke helbredes, men de kan kontrolleres ved å justere dietten og livsstilen.


Andre ernæringsforstyrrelser kan skyldes mangel på vitaminer og mineraler i dietten. Vitaminer og mineraler spiller en viktig rolle i normal metabolisme fordi de tilfører kroppen stoffer som kroppen selv ikke kan lage. Vitaminer og mineraler inngår derfor i det vi betegner som et sunt kosthold. Mangel på disse stoffene betegnes som ernæringsforstyrrelser.


Start gjerne med en bioenergetisk test med Bicom bioresonans av metabolismen og andre funksjoner.


Time kan bestilles på min nettside www.bioresonans.info eller sms 99406830 eller mail tore.geir.nilsen@gmail.com

13 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page