top of page
  • Forfatterens bildeTore Geir Nilsen

Kaffe er tabu med histaminintoleranse, men hvorfor?

For mange er det uforståelig hvorfor morgenkaffe med diagnosen "histaminintoleranse" nå skal være tabu, fordi kaffen i seg selv ikke inneholder noe histamin. Imidlertid er kaffe dårlig for personer med histaminintoleranse av andre grunner:

  1. Koffein, det sentralstimulerende stoffet i kaffe, hemmer enzymet diaminoksidase, som faktisk er ansvarlig for å bryte ned histamin i tarmen. Alle som lider av histaminintoleranse mangler vanligvis også dette velfungerende enzymet eller det er rett og slett ikke nok diaminoksidase tilgjengelig til å bryte ned histaminet.

  2. Koffein forårsaker også frigjøring av histamin fra kroppens histaminlagrende celler og omtales derfor også som en histaminfrigjører. Nivået i blodet stiger og det er ubehagelige fysiske tegn på histaminintoleranse.

Av disse grunnene er koffeinholdige drikker generelt ikke et godt valg for personer med histaminintoleranse - enten det er varm kaffe eller en kald cola.


Å drikke en energidrikk i stedet for en kaffe er ikke et alternativ for personer med histaminintoleranse. Teobromin, som finnes i energidrikker, kakao og mate-te, blokkerer arbeidet til enzymet diaminoksidase . (Mate er en koffeinholdig drikk fremstilt av planten yerba mate(Ilex paraguariensis). Drikken er svært populær i Paraguay, Uruguay, Chile, Argentina og det sørlige Brasil.)


Det enkleste naturlige anti-histamin er kamille te. Det brukes ofte til å bekjempe allergi. Kamille te stopper løpet av inflammatoriske prosesser, har en avslappende effekt. For å forebygge allergier eller fjerne symptomene, anbefales det å drikke en eller to kopper te fra kamille hele dagen. Oppmerksomhet: når allergisk mot ambrosia kamille te er kontraindisert.


Histaminpåvirkning av nervebaner og hjernen kan gi uro, irritabilitet og hodepine. Noen kan også rammes av mangel på energi og utmattelse.


Histaminproblem kan testes og behandles med bioresonans www.bioresonans.info

13 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page