top of page
  • Forfatterens bildeTore Geir Nilsen

Periodisk faste

Periodisk faste er en medtode for tidsbegrensende spising, som innebærer å spise mat i løpet av et 8-timers vindu og unngå spising (eller faste) resten av døgnet. Det er en perfekt måte å planlegge måltidene dine på for å få det meste ut av dem.


Vitenskapen har bevist at det å gi kroppen din mer tid til å fordøye mat kan være mer effektivt for vekttap enn bare å skape et kaloriunderskudd. Hovedkonseptet i denne metoden er ikke å drastisk endre ingrediensene du spiser, men fokusere på tidspunktet du spiser dem på. Med periodisk fasting 16:8 må du bestemme deg for om du vil droppe frokost eller middag, alt etter hva som passer din daglige rutine.


Noen undersøkelser tyder på at periodisk faste kan være mer fordelaktig enn andre dietter for å redusere betennelse og forbedre tilstander forbundet med betennelse, for eksempel:  • Alzheimers sykdom

  • Leddgikt

  • Astma

  • Multippel sklerose

  • Slag

Eksperter bemerker at selv for 50 år siden var det lettere å opprettholde en sunn vekt i USA. Det var ingen datamaskiner, og TV-programmer slått av klokken 23.00; folk sluttet å spise fordi de la seg. Porsjonene var mye mindre. Flere jobbet og lekte ute og fikk generelt mer mosjon.


Med internett, TV og annen underholdning tilgjengelig 24/7, holder mange voksne og barn seg våkne i lengre timer for å se på TV, bla gjennom sosiale medier, spille spill og chatte på nettet. Det kan bety å sitte og småspise hele dagen - og det meste av natten.

Ekstra kalorier og mindre aktivitet kan bety høyere risiko for overvekt, type 2 diabetes, hjertesykdom og andre sykdommer. Vitenskapelige studier viser at periodisk faste kan bidra til å snu disse trendene.


Ta kontakt hvis du vil vite mer www.bioresonans.info


Bli med i FB gruppen Lavkarbo - Ketose - Faste


20 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page