top of page
  • Forfatterens bildeTore Geir Nilsen

Tips for en sunn tarm

Folk flest er fremdeles klar over at sunn mat beskytter tarmen. Selv om det ikke er et universalmiddel for kronisk tarmsykdom, lindrer det ofte symptomer og forhindrer nye oppblussinger.Her er noen tips for en sunn tarm:


👉🏽 Kosthold rik på fiber: Fiber er en viktig kilde til mat for mikroorganismer i tarmene våre og sikrer en gunstig bakteriell balanse. Mat som er rikt på fiber er for eksempel fullkornsblandingsprodukter, linfrø, psyllium og frisk frukt og grønnsaker. Anbefalingen er å konsumere 25 gram fiber hver dag.


👉🏽 Drikk mye: To til tre liter vann eller usøtet te om dagen er ideelle. På denne måten transporteres oppløste miljøgifter ut av kroppen lettere og raskt. Når det gjelder vann, bør du velge vanlig vann, da det legger mindre belastning på tarmen enn kullsyreholdig vann.


👉🏽 Tilstrekkelig trening: Alle som beveger seg mye stimulerer metabolismen og tarmaktiviteten. Selv en daglig tur kan hjelpe, men utholdenhetsidretter som jogging, sykling eller svømming anbefales spesielt. Mange studier viser også at regelmessig trening kan redusere risikoen for tykktarmskreft.


👉🏽 Unngå stress: Stress er dårlig for oss. Tarmen, fordøyelseskanalen og hjernen er nært forbundet. Stress kan gi uro til fordøyelseskanalen. Mulige konsekvenser er diaré, flatulens eller forstoppelse. Å få nok søvn om natten kan bidra til å redusere stress.


👉🏽 Probiotika: Probiotika er levende mikroorganismer som hjelper til med å opprettholde eller gjenopprette en sunn balanse i tarmen. Probiotika kan finnes i mange kosttilskudd eller naturlig i yoghurt, surkål, miso eller kefir.

Folk flest er fremdeles klar over at sunn mat beskytter tarmen. Selv om det ikke er et universalmiddel for kronisk tarmsykdom, lindrer det ofte symptomer og forhindrer nye oppblussinger.


www.bioresonans.info9 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page