top of page
  • Forfatterens bildeTore Geir Nilsen

Ulike former for faste kan være en ny måte å angripe behandlingen av kroniske sykdommer på.

"Bare tanken på å gå helt uten mat over lang tid, såkalt vannfaste, vil få de fleste til å krympe seg. Det er utfordrende å gjennomføre og kan i ytterste konsekvens gi negative effekter. Men med den store økningen i kroniske sykdommer vi har sett det siste århundret, kreves det at vi tar i bruk flere og bedre verktøy for å stagge utviklingen.

Ulike former for faste og stoffer som gir fastelignende effekter kan være en ny måte å angripe behandlingen av kroniske sykdommer og plager på.#


Kilde Bra Mat


Jeg bruker ofte 16:8 faste. Det vil si du faster 16 timer og spiser 8 timer. Slutter du å spese kl 20.00 og strater dagen etter å spise kl 12.00. Det kan være lurt å slutte å spise 3 timer før du legger deg, sier noen. Når jeg allikevel spiser for eksempel kl 21 flytter jeg bare tidspunktet for når jeg spiser dagen etter, slik at jeg får en faste på 16 timer. For meg passer dette bra.


Jeg kombinerer dette med lavkarbo (bli gjerne medlem i FB gruppen Lavkarbo og Ketose https://www.facebook.com/groups/289655737873355 )


Noen av de fordeler man har med en lavkarbo kosthold: diabetes reversering, normalisert blodtrykk og reduksjon i IBS-symptomer er noen av de vanligste fordelene folk opplever på lavkarbo.


Ernæringspsykiatri

Mange tenker på psykiske problemer som depresjon, angst og ADHD som kjemiske ubalanser som krever medisinering, men hvor ofte stopper vi opp for å lure på hva som forårsaker disse kjemiske ubalansene? Mens medisiner helt klart er nyttige og viktige for noen individer, er en annen potensiell måte å endre hjernekjemi på gjennom mat - hjernekjemikalier kan påvirkes av næringsstoffer i maten vi spiser


Denne logiske ideen har født det nye feltet ernæringspsykiatri, dedikert til å forstå hvordan kostholdsvalg påvirker humøret, tenkningen og oppførselen vår. Ny vitenskap og erfaringer fra den virkelige verden avslører denne styrkende og håpefulle nye meldingen: Å mate hjernen din på riktig måte har potensialet til å forebygge eller hjelpe til med å behandle psykiske lidelser, og i noen tilfeller hjelpe folk med å redusere eller til og med eliminere behovet for psykiatriske medisiner.


Ta kontakt om du vil ha en samtale time om dette www.bioresonans.info tore.geir.nilsen@gmail.com52 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page