top of page
  • Forfatterens bildeTore Geir Nilsen

Hva er histamin?

Oppdatert: 11. aug. 2022

Histamin et økende problem. Nå kan du bli testet hvor stort problemet er og hva du kan gjøre for å bli bedre.

Mange av mine pasienter har problem med histaminer og kan være en underliggende årsak til dine plager. Dette er enkelt å teste med med mitt Bicom utstyr og du får svar om histamin er med å skape problemer for deg. Dette kan også behandles samtidig som vi tester matvarer, pollen allergener, sopp, bakterier, parasitter, virus m.m. Du får da informasjon om hva du også kan gjøre av egne tiltak.


Bicom bioresonans

Vi får mange gode tilbakemeldinger fra våre pasienter. Men vi oppfordrer dem til å tilpasse hva de spiser i forhold til de plager de har.

Så, hva er histaminer?

Beskrivelsen her er hentet fra https://www.webmd.com/allergies/what-are-histamines

Du har sikkert hørt om antihistaminer. De er medisiner som temmer allergisymptomer.


De er kjemikalier immunsystemet ditt lager. Histaminer fungerer som dørvakter på en klubb. De hjelper kroppen din med å bli kvitt noe som plager deg - i dette tilfellet en allergiutløser, eller "allergen".


Histaminer starter prosessen som presser disse allergenene ut av kroppen eller huden din . De kan få deg til å nyse, rive opp eller klø – uansett hva som skal til for å få jobben gjort. De er en del av kroppens forsvarssystem.


Når du har allergier, virker noen av triggerne dine - som pollen , hår/hud fra kjæledyr eller støv - harmløse ting. Men immunsystemet ditt ser på dem som en trussel og reagerer. Kroppens intensjon - å holde deg trygg - er god. Men overreaksjonen gir deg de altfor kjente allergisymptomer , som du deretter prøver å stoppe med et antihistamin. Histaminer er sluppet løs


Immunsystemet starter en kjedereaksjon.

Når du kommer over allergiutløseren din, vet immunsystemet det og starter en kjedereaksjon for å forsvare deg.


For det første sender den et kjemisk signal til "mastceller" i huden, lungene, nesen, munnen , tarmen og blodet . Meldingen er: «Slipp histaminer», som er lagret i mastcellene.

Når de forlater mastcellene, øker histaminer blodstrømmen i det området av kroppen din som allergenet påvirkes av. Dette forårsaker betennelse , som lar andre kjemikalier fra immunsystemet ditt tre inn for å utføre reparasjonsarbeid. Histaminer dukker opp deretter på spesielle steder kalt "reseptorer" i kroppen din.


Resultatet? Hvis nesen din ble påvirket - for eksempel av pollen - får histaminer tynne vegger, kalt membraner, til å lage mer slim. Du kan få rennende eller tett nese. Og du kommer til å nyse. Slimet kan også plage halsen og få deg til å hoste . Histaminer kan få øynene og nesen til å klø.


Matvarer og histaminer Hvis du har matallergi , er histaminer også med i den responsprosessen. Når du ved et uhell spiser eller drikker noe du ikke burde, vil de virke i tarmen din for å utløse din allergiske reaksjoner. Noen matvarer er også naturlig høye i histaminer. Disse inkluderer lagret og fermentert mat og alkohol (spesielt rødvin). Noen mennesker kan være følsomme for det.


"Histaminforgifning" kan skje hvis du spiser fisk som ikke ble holdt ved trygge temperaturer og bortskjemt før du fikk den. Disse fiskene kan bygge opp høye nivåer av histaminer, noe som kan gjøre deg syk. Leger kaller dette "scombrotoxin fiskeforgiftning," eller SFP. Det er ikke sannsynlig at det skjer med god matsikkerhetspraksis.


Visste du? Mange planter og dyr har også histamin. For eksempel er de i en eller annen insektgift. Hvis du blir stukket eller bitt av et insekt, vil dine egne histaminer også slå inn som en del av forsvaret ditt - i dette tilfellet fordi du virkelig er under angrep. Ta kontakt med meg for mer informasjon eller bestill time her: Thorshov Naturmedisinske Senter Vogts gate 57, 0477 Oslo torshov-nms.no bioresonans.info Sms 99406830 Tore Geir Nilsen naturterapi - bioresonans Online booking: https://system.easypractice.net/book/terapeutpartner-as... Trikk 11, 12 og 18. Buss 20 går fra Majorstua. Alle stopper på Thorshov. Gratis parkering 1 time på Sandakersenteret hvis du kjører bil.


5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page