top of page
  • Forfatterens bildeTore Geir Nilsen

Hva menes med sukker?

Vi lever i et samfunn hvor sukker kan være et stort problem. Jeg mener at sukker i utvidet forstand er viktig å kjenne til. Alt som får blodsukkeret til å øke er sukker (karbohydrater).


Sukker

Ris

Poteter

Pasta

Brød og bakevarer (mel)


Grønnsaker som vokser i jorden kan regnes som rike på karbohydrater og det som vokser over jorden har lite karbohydrater. Derfor de som har insulinresistens eller som har utviklet diabetes 2 bør redusere bruken av mat med raske karbohydrater. Men alle bør ha et bevisst forhold til raske karbohydrater.


Det du ser på bildet her er lavkarbo kosthold.


Siden insulinfrigjøring går hånd i hånd med å spise karbohydrater, kan diabetes bli drastisk forbedret ved å gå over til en streng lavkarbodiett (keto). Her finner du all informasjonen og inspirasjonen du trenger for å lykkes.


Hovedårsaken til at de fleste begynner å spise lavkarbo-kosthold er at de ønsker å gå ned i vekt. Folk sier ofte at de har prøvd mange forskjellige dietter og øvelser, men ingenting har fungert. I hvert fall ikke i mer enn et par måneder.


Hovedgrunnen til at et lavkarbokosthold er vellykket for mange mennesker, er at det er enkelt og bærekraftig. Det blir en livsstil mer enn en diett fordi du kan nyte fantastisk mat og ikke trenger å telle kalorier eller gå sulten. Her finner du alt du trenger for å komme i gang.


Det er ingen tvil om at et lavkarbokosthold kan ha stor innvirkning på vekttap og diabetes. Men hva med mental helse og til og med hjernekreft? Kan en endring av kostholdet virkelig forbedre slike ting? Ny forskning - og noen dramatiske pasienthistorier - tyder på at det kan være det.


Så reduser inntaket av raske karbohydrater. Bli medlem av Facebook gruppen
12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page